HNW = Hordes wegnemen tussen verbeelding en realisatie

arthurkruisman —  15 november 2012 — 1 reactie

Het nieuwe werken wordt mij te vaak te klein gemaakt door termen als bricks, bytes en behaviour. Betekenisvoller is het al als het over vakmanschap, verbinding en vertrouwen gaat. Maar ook in die termen is de ambitie van het nieuwe werken nog te divers, te versnipperd en te gefragmenteerd wat mij betreft.

Waar het wat mij betreft simpelweg over moet gaan in het nieuwe werken is het verkorten van tijd tussen verbeelding en realisatie. In een steeds steiler wordende technologiecurve van opeenvolgende nieuwe technologieën is het denkbaar dat de tijd verschuift richting nul tussen verbeelding en realisatie, dat wil zeggen dat we (iets) verderop in de tijd direct(er) kunnen realiseren wat we ons verbeelden. Dat lijkt een bijna psychedelisch fenomeen. (Jason Silva: Psychedelic means manifesting the mind).

In het nieuwe werken beginnen we al een behoorlijke winst boeken in het verkorten van de tijd door alle onnodige hordes het waardecreatie proces te indentificeren en vervolgens te elimineren. Verplaatsingstijd van lichamen (aka reistijd) is al aardig uit de formule verdwenen. De zoektijden om tot de juiste informatie te komen beginnen ook aardig real-time te worden (denk aan google en de steeds grotere transparantie in organisaties). Ook met wachttijden beginnen we aardig op te schieten door onnodige bureaucratie en hierarchie in organisaties te elimineren (minder managers en andere spreadsheetfundamentalisten). De levertijden en productietijden van producten nemen ook zienderogen af met ontwikkelingen zoals 3D-printers, Fablabs en crowdfunding principes (bv kickstarter). En met het ontwikkeling van meer vertrouwen in elkaar zorgen we ook voor het elimineren van onnodige snuffeltijd en het o zo langzame wantrouwen. En als we onze aarzelingen, twijfels en onzekerheden ook uit de vertragende formule, die in de huidige realiteit te vinden zijn, weten te krijgen dan begint het toch ergens op te lijken.

Het nieuwe werken is de feitelijk het elimineren van vertragingen uit het waardecreatieproces. Niets meer, niets minder.

Advertenties

arthurkruisman

berichten

Innovation Consultant @ Inter Access and Executive Coach @ Mindwatch

Eén reactie naar HNW = Hordes wegnemen tussen verbeelding en realisatie

  1. 
    The Century of talent 24 februari 2013 om 14:34

    Reblogged this on The Century of Talent and commented:
    Mooie blog over HNW van Arthur Kruisman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s