De kracht van verbeelding – Ken Robinson

arthurkruisman —  2 mei 2014 — Een reactie plaatsen

Als het om ideeën voor hervormingen in het onderwijs gaat, dan kan ik de mening en visie van Ken Robinson erg waarderen. Zijn humor gecombineerd met diepzinnigheid zijn aanstekelijk en inspirerend. In de onderstaande video is een speech van Ken door Maximilian Journey (zie zijn playlist ook op youtube) aangekleed met aansprekende beelden. Wij hebben deze video Nederlands ondertiteld zodat de boodschap ook in Nederland goed kan worden verspreid.

Wij (Patrick Donath en ik) denken dat het nieuwe werken niet meer is dan het verkorten van de tijd/route die nodig is om van een idee (de verbeelding) naar de realisatie te komen. Zo gaat het ons bijvoorbeeld niet om het thuiswerken als fenomeen, maar veel meer om het wegnemen van reistijd als vertraging. Aan het werk gaan in plaats van naar het werk zeg maar. Als onnodige reistijd tussen het verbeelden en de realisatie staat, dan moet je dat proberen te vermijden. Scheelt nog CO2 uitstoot ook ;-).

In de video wordt een betoog gehouden voor dat bijzondere vermogen wat we maar al te vaak als vanzelfsprekend beschouwen: ons vermogen tot verbeelden.

 

Advertenties

arthurkruisman

berichten

Innovation Consultant @ Inter Access and Executive Coach @ Mindwatch

Reageren?

Wees de eerste die het gesprek start!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s