Don’t waste my time

arthurkruisman —  13 oktober 2014 — Een reactie plaatsen

Menno raakt hier een punt dat ook mij al tijdenlang puzzelt. Vakmensen zijn gemiddeld 50% van hun tijd kwijt aan niet-productieve zaken en ruim 35% van de mensen weet niet wat hun afdelingsdoel is. Als daar nog bij komt wat je niet over jezelf kent of weet, dan is dat een dramatisch gegeven. Het fragment is dubieus qua stijl en toon wellicht, maar het getuigt in elk geval van een verfrissende helderheid. Je kunt het ermee eens zijn of niet, maar duidelijk is het zeker.

OBSERVATIONS

Ben Affleck Boiler Room speech  voor  nieuwe trainees. Ben Affleck’s Boiler Room speech voor nieuwe trainees.

‘Ook met niets doen, kun je druk zijn’, schreef Meint Alberts in ‘Ach, wat is belangrijk’ (1994). Zijn woorden zijn nog steeds treffend voor de wereld waarin ik werk; een wereld van volle agenda’s, haastige mensen, complexe projecten en eindeloze vergaderingen; een wereld waarin ondanks alle zichtbare hectiek een zee van tijd verloren lijkt te gaan aan dingen die uiteindelijk vaak niet tot het beoogde resultaat leiden. De vraag die zich opdringt is, hoe dat kan?

In deze blog wil ik bij die vraag stil staan met behulp van een filmfragment uit de ‘Boiler Room’, een film uit het jaar 2000 van Ben Younger. In dit confronterende fragment spreekt acteur Ben Affleck die de rol speelt van partner in een beleggingsmaatschappij, een groep nieuwe trainees toe. Hij vertelt ze wat de mogelijkheden zijn binnen het bedrijf en hij meldt vooral wat daarvoor…

View original post 810 woorden meer

Advertenties

arthurkruisman

berichten

Innovation Consultant @ Inter Access and Executive Coach @ Mindwatch

Reageren?

Wees de eerste die het gesprek start!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s